Navigace

Informace e-mailem

Novinky e-mailem

Fotogalerie

Náhodný výběr z galerie

Náhodný výběr z galerie

výstavka košíkářství

Obsah

Jaro v kuchyni našich babiček a prababiček I. 15. - 16. 4. 2011

Vzhledem k velkému zájmu návštěvníků o ochutnávku tradičních, avšak pozapomenutých pokrmů kuchyně našich předků na vánoční svátky, se muzeum rozhodlo  zpřístupnit také zážitek ochutnání jarních pokrmů. Jako obvykle ve spolupráci SOŠ a SOU Neratovice.

Na 1. ročníku ochutnávky jarních jídel bylo k ochutnání: např. kapustová polévka, pučálka, tradiční hlavička či hovězí s pažitkovou omáčkou, jako dezert čekali Jidáše a Boží milosti.

Oba dny bylo otevřeno od 10 – 17 hod., akce se konala v malém sále muzea. Vstupné  nezměněno: 70,-Kč za osobu.
 

Stránka

Receptář

Receptář

Vstupní panely

Vstupní panely

Jidáše

Jidáše

Dušená brukev

Dušená brukev

Jehněčí s majoránkovou omáčkou

Jehněčí s majoránkovou omáčkou

Kapustová polévka

Kapustová polévka

Jemná zeleninovka

Jemná zeleninovka

Pučálka

Pučálka

Boží milosti

Boží milosti

Zeleninový nákyp

Zeleninový nákyp

Velikonoční nádivka - hlavička

Velikonoční nádivka - hlavička

Tvarohové smaženky

Tvarohové smaženky


Stránka